Home Interview SOUND TRACK: Connard

SOUND TRACK: Connard

by Bjorge Meulemeester

“Met een arsenaal aan refreinbare bars is Connard één van de drijvende krachten binnen de hiphop formatie Grafgravers. Deze 6 koppige crew liet voor het eerst van zich horen met hun ‘Woedn’t Echt’ EP, die later succesvol werd opgevolgd door het debuutalbum ‘Vo De Liefhebber‘ waarmee ze tal van Vlaamse podia onveilig maakten. Daarnaast drukt hij als grafisch vormgever dagelijks zijn stempel op tal van projecten onder de naam Oh Snap grfx en laat zo al jaren zijn sporen na binnen de Vlaamse hiphop scene.” Connard is tijdens de voorrondes van Sound Track te bewonderen in Cactus Club Brugge op 28 september, 20u. Hieronder lees je alvast wat hij te zeggen heeft.

Waar komt de naam vandaan en stel jullie maar eens voor!
‘T is de Co-Co-Connard AKA je favoriete klootzak. Connard is een echte workaholic met een constante drang om het wereldse canvas te beschilderen met beelden en woorden. Laat de controversiële naam je echter niet misleiden, want deze creatieve Bruggeling neemt geen blad voor de mond en zwiert zijn hart op de tong.

Hoe moeten we jullie muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?
Met een arsenaal aan refreinbare bars is Connard één van de drijvende krachten binnen de hiphop formatie Grafgravers. Deze 6 koppige crew liet voor het eerst van zich horen met hun ‘Woedn’t Echt’ ep, die later succesvol werd opgevolgd door het debuutalbum ‘Vo De Liefhebber‘ waarmee ze tal van Vlaamse podia onveilig maakten. Daarnaast drukt hij als grafisch vormgever dagelijks zijn stempel op tal van projecten onder de naam Oh Snap grfx en laat zo al jaren zijn sporen na binnen de Vlaamse hiphop scene. Dat Connard ook solo heel diep kan graven in zichzelf laat hij nu voor het eerst horen met zijn debuutalbum Connichiwa.

Wanneer besefte je dat muziek spelen je passie is?
Voor zo ver ik mij kan herinneren heb ik altijd al de drang gehad om mij creatief te uiten. Op jonge leeftijd stuurde mijn vader me tevergeefs richting de muziekles, Maar notenleer en gitaar was niet meteen voor mij weggelegd. Ik vond mijn uitlaatklep meer in het illustreren en zette mijn inspiratie zo om in visuele beelden. Pas later, tijdens de productie van de eerste Grafgravers track ‘Collaboroasche’ ontdekte ik het proces die gepaard gaat met het maken van een volwaardig nummer en ik was meteen verkocht. 

Wat maakt de