Home Singles GLOWLANE – Fanfare (Eigen Beheer)

GLOWLANE – Fanfare (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Vroeger ging de Molse band Glowlane door het leven als Mood-Sucker. Sinds de naamsverandering vorig jaar heeft dit viertal al twee ijzersterke singles op de wereld losgelaten. Die waren de voorbode van een album dat hopelijk snel het licht zal zien. Deze kerels maken een soort crossover met stevige gitaren en een dosis electro die enorm aanstekelijk is.

(c) Glowlane

Vorige maand bracht toetsenist Pieter Van Vaerenbergh met zijn discodanceproject Fundisc de single Behind The Scene uit. Nu levert hij, met zijn makkers, terug een stevige indierockschijf. Eigenlijk dateert dit nummer uit de Mood-Sucker-periode, deze song stond op hun eerste demo. Zoals de vorige singles is ook deze weer opgebouwd rond een vette groove en zorgt de band voor veel afwisseling. Dat doen ze met veel onverwachte breaks en samples die hier en daar de boel opfleuren.

We horen nu niet echt een fanfare in Fanfare, en dat hoeft ook niet echt voor ons. Het is in elk geval weer een vette schijf die Glowlane hier aflevert. Een erg strak nummer met een heel straffe productie, die zeker niet zal misstaan op de betere radiozenders.

Laat dat album nu gewoon maar snel komen zodat Glowlane eindelijk kan doorbreken met hun unieke geluid.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More