Home ReviewsAlbum Reviews YUVA ZIGZ – Herboren (Eigen Beheer)

YUVA ZIGZ – Herboren (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Al van jongs af aan is Ziggy Leys gepassioneerd bezig met muziek. Naast klassieke muziek, jazz, blues en rock heeft hij een onwaarschijnlijke passie voor hiphop. Op zijn dertiende maakte hij zijn eerste hiphop track. Zijn eerste album Waddist?! verscheen in 2014 en twee jaar later volgde de tape Fiasco Mixtape. Ook maakte hij deel uit van de vijfkoppige rap crew BuitenBeen Brigade die te zien was op diverse podia.

(c) Yuva Yigz

Na een korte pauze is Ziggy er terug met nieuw werk onder de naam Yuva Zigz. We kregen al twee singles te horen uit de nieuwe ep Herboren: old-school hiphop met Snelle Jelle en de emotionele track Ze Kiest Zelf waarin Ziggy laat horen dat hij een flink stukje kan zingen.

Ohm heeft hij gemaakt met H3 Music. Fien Van Der Aa en Linde Notenbaert namen de backings en de synth voor hun rekening. Het nummer gaat over de kunst van het mediteren iets dat Yuva Zigz gevonden heeft na een onstuimig leven. Het refrein werd ingezongen in het Sanskriet, wat zorgt voor een mystiek sfeertje.

T.I.A. is het meest persoonlijke nummer op deze ep. Het gaat over het moment waarop de rapper besefte dat zijn nonchalante levensstijl hem teveel werd, en het feest eindigde met een ambulance rit naar de spoedafdeling. Na een leven vol seks, drugs en rock-‘n-roll sloeg het noodlot toe. Met deze song wil Yuva Zigz iedereen verwittigen over de gevolgen van druggebruik. Ook op deze track wisselt hij rap af met zingen en dat levert, samen met beats van Whitehot, weer iets heel unieks op.

Het laatste nummer is het meest vrolijke. Ook al gaat Doe Dat Ding niet echt over vrolijke dingen. Het gaat namelijk over de tijd nadat Yuva Zigz in de spoed belandde en hij terug dezelfde fouten maakte als daarvoor. Maar hij relativeert dat, want ja, het leven zou saai zijn als alles van de eerste keer goed zou gaan. De disco-achtige beats zijn van de hand van Vincent 88.

Ziggy Leys alias Yuva Zigz heeft heel wat meegemaakt tijdens zijn pauze maar hij slaat nu hard terug met een heel indrukwekkende, persoonlijke ep. Hij heeft de goede vibe te pakken dus vanaf nu kan het niet meer stuk.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More