Home Belgisch LYENN.

LYENN.

by Nel Mertens

Twee woorden: intrigerend en schoon. Dat is wat achterblijft na het interview met de Brusselse Frederic ‘Lyenn’ Jacques. En dan hebben we het niet enkel over de man, de muziek die hij creëert en de manier waarop hij in het leven staat. Maar vooral over wat hij achterlaat als hij dat cafeetje buiten gaat, de nacht instapt en misschien wel evenveel antwoorden als vragen achterlaat. Als bassist staat hij onder andere aan de zijde van Mark Lanegan en speelt hij bij Dans Dans, maar heeft hij ondertussen ook zijn vierde release Adrift klaar met zijn soloproject Lyenn, die op 10 januari verschijnt bij het label WasteMyRecords.
Tijd voor een interview met deze gepassioneerde muzikant, tussen zijn tournee met Lanegan en de repetities voor een nieuwe voorstelling in samenwerking met het interactief ChampdAction.

(c) : Lyenn/WasteMyRecords

Ik hoorde dat je net terug bent van een tournee en bijna meteen start met de repetities met Champdaction, waar je als special guest staat op de voorstelling van het nieuwe project VOKAL TRAKT op 25/1 in de Singel (Antwerpen) en op 15/2 in de Handelsbeurs (Gent). Champdaction is een Antwerps productieplatform voor kunstenaars, dat focust op creatie door communicatie en interactie tussen verschillende experimentele kunstenaars vanuit verschillende disciplines. Heb je ooit al eerder met hen samengewerkt? Heb je zelf al een idee hoe de voorstelling er zal uit zien?
Nee, het is niet de eerste keer dat ik iets doe met Champdaction. Het fijne hier, is dat
improvisatie een grote plaats krijgt. We starten met een idee, waaruit songs ter plekke
ontstaan. Alleszins in het creatieve proces. We hebben dus wel een concept in ons hoofd