Home ReviewsAlbum Reviews THROATSNAPPER – About The Dead (Consouling Sounds).

THROATSNAPPER – About The Dead (Consouling Sounds).

by Patsker Omaer Beguin

Het Antwerpse Throatsnapper vult het prachtige Belgische doom- en sludgemetaljaar lekker aan met hun eerste full release About The Dead. De weelde aan extremere Belgische metal bands werd al internationaal in de kijker gezet op het Amerikaanse Doomed & Stoned platform. Throathsnapper staat dan ook op de digitale release Doomed & Stoned in Belgium met het nummer Why.

(c) : Consouling Sounds

About The Dead omvat zes uit een donkere onderwereld opborrelende tracks gevuld met loodzware en ijzige riffs. De gitaren hebben een black metal randje dat een mooi lint vormt rond het doom en sludge geluid van Throatsnapper. Het gekrijs en gegrom van Wouter Goolaerts, die ook de bas voor zijn rekening neemt, raast als een waanzinnige grafdelver die zich een weg hakt doorheen de vast gewortelde skeletten. Enkele zachte gotisch aanvoelende rustpuntjes op About The Dead verschijnen als ultieme fermenterende dampen die de doden op hun eeuwige rustplaats loslieten.

Het smerige en stomende geluid wordt voortgestuwd door de roffelende drumstructuren en de krankzinnige keel uitstoten afkomstig uit modderige, half geërodeerde grafkelders. Dit viertal heeft totaal geen nood aan een lage emissiezone en spuwde zonder medelijden het plakkerige maar goed uitgebalanceerde zwarte roet van de dood in onze oren.

Consouling Sounds liet in 2019 héél wat duisternis verwekkende releases op ons los en Throatsnapper hoort daar ten volle bij. Na enkele luisterbeurten raak je niet meer weg uit dit intense en verslavende sludgemetal labyrint About The Dead.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More