Home Interview De Festivalzomers van Geert Bonne (Fragment, ex-Gorky/Gorki)

De Festivalzomers van Geert Bonne (Fragment, ex-Gorky/Gorki)

by Nel Mertens

Hij voorziet de Gentse newwaveband Fragment van zijn drumwerk en deed dat eerder ook al bij Gorki. Maar welk Festival raakt zijn hartslag? De festivalzomers van Geert Bonne!

Wat was voor jou het beste zomerfestival ooit?
Seaside-festival, mijn eerste festival als 16-jarige, ook de leeftijd waarop ik ‘mijn’ muziekgenre ontdekte. Dus heel belangrijk om daar groepen als New Order, The Sound, Fad Gadget en zovele andere in dit genre (new wave / postpunk) te kunnen zien en horen. Geweldig, ik krijg er nog kippenvel van als ik eraan terugdenk.

Welk zomerfestival wil je dit jaar zeker niet missen?
De Gentse Feesten vanwege zijn veelvuldigheid in alle betekenissen van het woord: goed-slecht-slechter-fantastisch-emotioneel….

Wat was het mooiste openluchtoptreden dat je ooit zag?
Nick Cave
vorig jaar (2022) op Best Kept Secret: wat een artiest, wat een performer, wat een rijke koffer aan fantastische nummers, emotioneel moment ook.

Wat is jouw meest memorabele festivalbelevenis?
Ramones
op Pukkelpop 1988, hevig van de ene naar de andere kant gevlogen al pogo-end (lacht).

Op welk zomerfestival hoop je ooit zelf te mogen spelen?
Op de Gentse Feesten (Boomtown) lijkt me wel iets of de Fonnefeesten in Lokeren, gezellig festival. Maar eigenlijk maakt het mij niet zoveel uit, als het maar plezant is.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More