Home Singles DEUS – How To Replace It (PIAS)

DEUS – How To Replace It (PIAS)

by Bart Verlent

Afgelopen weekend kregen de bezoekers van het Live /s Live festival, na het optreden van dEUS de première van de clip van How To Replace It, het titelnummer van het gelijknamige achtste album dat de band onlangs uitbracht.

De clip werd geregisseerd door Tom Barman himself en is een visueel spektakel.

© Hannelore Dieleman

De werktitel voor de video was Apocalypse How, omdat Barman al zijn ideeën en gevoelens rond het album in die ene clip wilde steken. Dat het niet altijd even evident was voor Tom om de boel te regisseren mag duidelijk zijn, zeker met een kreeftenpak aan. De video tracht het leven zoals hij het de afgelopen drie jaar heeft ervaren, gevreesd, gedroomd en/of gewenst weer te geven. Het is dan ook stevige, surrealistische, tsunami aan beelden geworden met de band verkleed in bijzondere kostuums en het oude Antwerpen in een kleine bijrol.

Het nummer is naast de openingstrack van het album ook het eerste nummer in de liveset zoals dEUS die op dit moment brengt. Een track die naar dEUS-normen vrij bombastisch klinkt en waarin de band volledig uit zijn comfortzone treedt. De clip past dan ook perfect bij het nummer; je ziet dEUS zoals je ze nog nooit gezien hebt.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More