Home Interview De Festivalzomers van Floris De Decker (Cloudy-Oh)

De Festivalzomers van Floris De Decker (Cloudy-Oh)

by Nel Mertens

2023 was al enorm fijn voor de spacepopband Cloudy-Oh, maar hoe zijn de festivalzomers van Floris De Decker tot hier toe al geweest?

Foto (c) Hanne Torfs

Foto (c) Hanne Torfs

Wat was voor jou het beste zomerfestival ooit?
Mijn eerste Pukkelpop. Ik was 13 jaar en mocht mee onder begeleiding van de papa van mijn beste vriend. Een compleet magische wereld ging voor me open. Ik herinner me vooral dat we op de eerste rij stonden bij Public Enemy met onze rugzak met boterhammetjes met choco op de rug. Na 10 seconden werden we al de moshpit in gesleurd. Geniaal. Ik was verkocht voor de rest van mijn leven.

Welk zomerfestival wil je dit jaar zeker niet missen?
Lokerse feesten. Blur komt. Blur! De band die samen met Oasis praktisch mijn hele puberteit heeft ingepalmd. Nooit gedacht dat ik ze nog live ging zien. In massa “oh my baby” meebrullen bij de ultieme klassieker Tender… Ik krijg nu al kippenvel.

Wat was het mooiste openluchtoptreden dat je ooit zag?
Ik mocht enkele jaren geleden met The Van Jets op Werchter Classic spelen en de hoofdact was toen Bruce Springsteen, één van mijn absolute helden. Dat was één van de beste optredens die ik ooit gezien heb. En het feit dat we enkele uren voor hem op datzelfde podium stonden maakte het helemaal magisch.

Wat is jouw meest memorabele festivalbelevenis?
In datzelfde jaar van mijn eerste Pukkelpop mocht ik meegaan met mijn papa naar Dranouter. Het was het jaar van de eerste Zita Swoon – plaat en ik was zoals iedereen toen mega-fan van de band. Ze speelden een magistraal concert en als kers op de taart kwam plots Urbanus enkele nummers meespelen. Dat was toen één van mijn absolute helden, dus dat maakte een enorme indruk op me. Ik ben er nog steeds niet goed van.

Op welk zomerfestival hoop je ooit zelf te mogen spelen?
Mijn favorite festival in België blijft Pukkelpop en daar heb ik al enkele keren mogen spelen, wat telkens een zalige ervaring was. In het buitenland zou ik heel graag eens op Best Kept Secret spelen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More