Home ReviewsAlbum Reviews BLUE GORILLA – Weird Monkey Music (Wagonmaniac)

BLUE GORILLA – Weird Monkey Music (Wagonmaniac)

by Bart Verlent

Wie achter het Blue Gorilla-bedroomproject schuilgaat is niet geweten. Sinds vorig jaar serveert het label Wagonmaniac regelmatig een ep van dit project en ze zijn heel zuinig met informatie. In oktober 2022 verscheen de debuutep The Self-Titled Ep, vijf maanden later zag de opvolger One Big Mess het licht en nu, drie maanden later, krijgen we Weird Monkey Music. We kunnen in ieder geval zeggen dat de mens(en) achter dit project veel inspiratie heeft.

© Blue Gorilla

De nieuwe ep heeft een lo-fi sound die wat doet denken aan de eerste platen van Beck. Het klinkt ook even eclectisch als de albums van de Amerikaanse singer-songwriter.

Opener Cherry Red Lipstick heeft een 90’s lo-fi slacker geluid, terwijl Love Myself een soort van garagerock is. A Sudden Burst Of Kidness is een pure singer-songwriter song met Elliott Smith allure. Bij The First Always The Loudest moeten we aan de donkere gothic van Bauhaus denken. De ep wordt afgesloten met het psychedelische Lullabye For The Broken.

Er staan allemaal boeiende songs op de ep. Moest Blue Gorilla echter meer tijd vrijmaken om de nummers deftig op te nemen, het zou allemaal nog meer indruk maken. Het is af te wachten of het echt een lo-fi-bedroom-project blijft of dat Gorilla in de toekomst een productionele stap vooruit zet.

In elk geval horen we op Weird Monkey Music knappe, veelbelovende dingen.

Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More