Home Singles THE 3 CLUBMEN – Aviatrix (Lighterthief Label/Burning Shed)

THE 3 CLUBMEN – Aviatrix (Lighterthief Label/Burning Shed)

by Bart Verlent

Het was al een tijdje geleden dat we nog iets gehoord hadden van ex-XTC frontman Andy Partridge. Tijdens de pandemie zocht de man verschillend nummers bij elkaar die hij voor andere artiesten schreef, maar die de artiesten in kwestie nooit hebben opgenomen. Die nummers bundelde hij op de ep’s My Failed Songwriting Career die hij de laatste jaren uitbracht. Vorig jaar verscheen zelfs de ep My Failed Chritmas Career (vol. 1) met daarop enkel… kerstnummers.

© The 3 Clubmen

Ondertussen ondersteunde hij ook de Amerikaanse Jen Olive in haar solo carrière. Partridge gelooft zo hard in Olive dat hij samen met haar en de Engelse multi-instrumentalist Stu Rowe (Shriekback, Paul Weller…) de band The 3 Clubmen vormde. De drie artiesten speelden voor het eerst samen in 2010, nu hebben ze pas samen iets opgenomen. Het resultaat verschijnt op 30 juni op hun naamloze debuutep. Naar eigen zeggen staat op die ep een eigenzinnige mix van experimentele pop, jazz en sci-fi soundtracks.

Aviatrix is er een mooi voorsmaakje van en klinkt eigenlijk als een typische Partridge compositie. Het is een pure kwaliteitspopsong met hier en daar een hoekje af die het weer meer dan de moeite waard maakt. Partridge en Olive nemen beide de vocals voor hun rekening op dit nummer met een lekkere groove. XTC-fans hebben met The 3 Clubmen weer iets voor naar uit te kijken. Deze single is alvast top!

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More