Home Interview CLAN OF XYMOX

CLAN OF XYMOX

by Didier Becu

We hadden een gesprek met Ronny Moorings die met zijn muzikale alter ego, Clan Of Xymox, met Days Of Black wederom een klassieker heeft neergepend.

Hallo Ronny, laat ik je eerst maar zeggen dat ik nogmaals overweldigd ben door je nieuwe album. Het verbaast me niet, maar ik heb echt gemerkt hoe donker Days Of Black weer klinkt. Heeft dit iets te maken met je persoonlijke stemmingen of is het door de huidige toestand van de wereld?
Dank je. Op één of andere manier is muziek de manier om mijn donkerdere ik uit te drukken. In het algemeen zou ik mezelf niet omschrijven als een somber persoon, ook geen supergelukkig mens, maar ergens daar tussenin. De toestand van de wereld zoals die nu is, met zijn egoïstische, nationalistische en narcistische megalomanen maakt me niet gelukkiger. Verre van. Onlangs las ik een interview met een overlevende van de Holocaust, die beschreef dat de wereld van vandaag precies voelt zoals in de jaren ’30. Denk daar eens over na. Niemand heeft blijkbaar geleerd van het