Home Concerttip KAMEEL Geel, CC De Werft (16/02/23)

KAMEEL Geel, CC De Werft (16/02/23)

by Jos Buersens

Het verschil tussen een dromedaris en een kameel kan je volgens de zoölogische vakliteratuur onder meer zien door het verschil in bulten. Zo zou de dromedaris naar verluid slechts één bult hebben waar de kameel er twee heeft. Een eerste fundamentele fout!

Ook zou men een verschil kunnen horen in de roep van de beide zoogdieren. Zo zou de dromedaris blaten en brullen combineren waar de kameel vooral experimentele, psychedelische jazzgeluiden spuwt. De productie van deze geluiden is echter niet elke kameel gegeven, zo gaat het specifiek over de Camelus Gelus zoals men deze wel eens pleegt te noemen. Deze Kameel, van Geelse oorsprong, staat niet enkel bekend voor zijn ietwat atypische uitroep maar ook door het feit dat deze gezegend is met niet twee maar drie bulten. Met name: de Mullens (voorste bult), de Steenaerts (middelste bult) en de Roelofs (achterste bult).

Ongetwijfeld zijn er na het lezen van de eerste twee alinea’s al heel wat zoölogen en jazzliefhebbers die op dit eigenste moment de vele dierentuinen van ons land aan het afbellen zijn teneinde de jazzgevoelige driebulter eens in levende lijve te spotten. Het is dan ook voor deze mensen dat we bijzonder goed nieuws hebben, want de trek van de Camelus Gelus passeert aanstaande donderdagavond langs Cultureelcentrum de Werft te Geel. Waar de driebulter zijn nieuwste geblaat en gebrul, dat we hier al van de nodige lovende woorden voorzagen, plechtig zal voor stellen.

Wij tekenden enkele weken geleden al present voor Hans Mullens Nodigt Uit waar, onder andere, Kameel die avond mocht aantreden als één van de genodigden. Wat we toen zagen, deed ons enkel maar watertanden naar meer. Het spreekt dan ook voor zich dat, zodra de gelegenheid zich voordeed, we de nieuwste worp van de driebulter, Trugschluss, aan onze platencollectie toevoegden en we ons een ticket aanschaften voor hun show in Cultureelcentrum de Werft.

Hieronder hebben we je alvast van de nodige links voorzien zodat, voor amper 10 euro, ook jij aanstaande donderdag de driebultige Camelus Gelus in al zijn glorie dissonantie kan zien spuwen.

KAMEEL: FACEBOOK BANDCAMP
CC DE WERFT: FACEBOOK WEBSITE (TICKETS)

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More