Home Lijstjes WEEK VAN DE LIEFDE: Tom Kets (De Delvers)

WEEK VAN DE LIEFDE: Tom Kets (De Delvers)

by Nel Mertens

Omdat hij voor De Delvers in het Nederlands schrijft, koos Tom Kets voor Ik Denk Nooit Meer Aan Jou van Tröckener Kecks.

Het nummer staat op het album >TK (2000), waarvan onlangs de vinyl uitgave verscheen. Voor mij één van de mooiste liefdesliedjes. Er is ook een erg goede live versie te vinden op het live album Meer niet!

Het is een nummer dat mij telkens weer echt ‘pakt’ en ontroert. Zowel tekstueel als muzikaal. Alles in dit nummer ademt een ‘grote eenzaamheid’.

Ik denk nooit meer aan jou
Als ik ’s middags buiten zie
Hoe een man een vrouw een jas geeft
Voel ik plotseling de kou
Als ik de kroeg
Binnenloop waar wij vroeger altijd kwamen
Ik denk nooit meer aan jou.

De pulsende baslijn, een dolende piano (in sommige live uitvoeringen met harp), een subtiele gitaarpartij, de drum die bijkomt en het nummer laat openbreken tot de ultieme muzikale climax. De herkenbare, kwetsbare en heldere tekst over hoe je je sterkt probeert te houden na weer een verloren liefde, in combinatie met de doorleefde zang van Rick De Leeuw, en een viool die op het einde alleen overblijft…. Echt heel straf, nooit klef en vooral erg mooi!

Facebook -Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More