Home Uncategorized DENALI WRENCH – Totally Bananas, Best Of ( Et!ket Records).

DENALI WRENCH – Totally Bananas, Best Of ( Et!ket Records).

by Didier Becu

Een ep uitbrengen met als titel “best of” en dat terwijl je in de grote zee der onbekenden zwemt. Je moet er lef voor hebben, en dat is nou precies wat  Gustav Leo en alcazar gringo in overvloed hebben.

Galileo Galilei. Het kon eigenlijk ook perfect de titel zijn voor een gloednieuwe carnavalskraker van stadsgenoot Le Grand Jojo, maar wat Denali Wrench doet is anders. Gelukkig maar. Je kan er je dansvoeten op los gooien als je wil, want de goedkope synths klinken best aanstekelijk, maar het is in de eerste plaats een liefdesliedje voor dagdromers die hun slaapkamer als hun veilige stek beschouwen.

Voor zo’n mensen is de onbeantwoorde liefde dan ook het gedroomde thema. Biggest Flirt gaat over zo’n ijdel verlangen. LCD Soundsystem lo-fiesque klanken met wat tropische geluiden daarop gegooid. Simpel, om niet te zeggen enorm simpel (de muziekjes van de lokale ijskreemkar is nooit ver weg), maar wel zo’n song dat je doet zeggen: alles zit er in om het in je hoofd te houden.

New York Knicks duurt amper twee minuten, maar het zit boordevol emoties. Weltschmerz samengevat in 140 seconden prachtige lo-fi.

De laatste “hit” van deze ep is misschien de meest toegankelijke van de vier. Niet dat je namedropping nodig hebt bij Denali Wrench, maar we willen wedden mocht Roméo Elvis overwegen om de Eels-tour op te gaan dat het als Mochica zou klinken.

Mooi. En u hebt eigenlijk geen enkele reden om deze ep niet uit te checken, tenzij je geen zier geeft om je eigen culturele ontwikkeling, want dit is verdomd goed.

Facebook

Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More