Home LiveFoto's AND ALSO THE TREES Hulst, Vestrock (03/06/2022)

AND ALSO THE TREES Hulst, Vestrock (03/06/2022)

by Ann Cnockaert

De Britse cultband And Also The Trees stond afgelopen vrijdag op de affiche van het gezelligste festival van de Lage Landen, Vestrock. Met een bestaansgeschiedenis van ruim 40 jaar en meer dan tien uitgebrachte albums kunnen we niet anders dan terecht afzakken naar de kapel om ons te laten onderdompelen in de nostalgie van weleer.

Toen The Cure op zoek ging naar bands om in hun voorprogramma te spelen, stuurden de heren van And Also The Trees een demo-cassette op. De band werd meer dan goed bevonden. The Cure besloot dan ook terecht om hen op sleeptouw te nemen. In 1981 mogen ze zelfs een complete tour met hen mee. De band heeft tot dan toe nog geen muziek uitgebracht maar in 1984 komt eindelijk het langverwachte debuutalbum uit.

De poëtische stem van zanger Simon Huw Jones klinkt ook nu nog altijd even fantastisch als toen, net als het subtiele gitaarspel van Justin Jones dat decennia lang één van de sleutelfactoren van het And Also The Trees-succes is.

And Also The Trees is één van de vele Britse bands die vaak onderschat wordt. Na 40 jaar zijn ze echter nog steeds relevant en blijven ze het publiek bekoren.

Op 17 juni kan je hen nog aan het werk zien in de Reflektor in Luik en op 18 juni staan ze op de affiche samen met Gary Numan en The Damned op het New Waves Day Festival in Oberhausen.

Facebook Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More