Home Singles ZWARTRIJDER – Vlaams Behang (Improvised Records)

ZWARTRIJDER – Vlaams Behang (Improvised Records)

by Nel Mertens

Zijn erg persoonlijke, doordachte teksten ontstaan door vrije associatie. Zijn beats zijn geïnspireerd op de Belgische muziekgeschiedenis, waarbij hij naar analogie met old school hiphop een eigen geluid creëert. De West-Vlaamse hiphopper Maxime Rouquart werpt met zijn project Zwartrijder (zijn debuutsingle) een blik op de maatschappij.

“Het nummer Vlaams Behang beschrijft een fietstocht van het werk naar huis in de Gentse volksbuurt de Brugse Poort en hoe persoonlijke herinneringen, het hedendaagse leven in de stad en ouderwetse symboliek samen deel uitmaken van een breed maatschappelijk landschap”, legt de artiest uit.

De eigen cultuur als referentiekader, als behangpapier van de maatschappij waarin hij leeft, vormden de inspiratie, waarbij hij maar al te graag de rol van culturele anti-macho inneemt. Beschouw het gerust als zijn persoonlijke Belgische canon, waarbij zowel Will Tura als Flat Earth Society de revue passeren. Interpreteer het ook vooral als een oproep voor aanvaarding van diversiteit, als iets heel gewoon in onze maatschappij. En daarbij is die Vlaamse vlag slechts een motiefje op dat Vlaamse behangpapier. Verder zonder enige waarde.

Mooi. We houden van zijn boodschap. En van zijn sound met hiphopbeats, maar even goed funky, warme toetsen, elektronische eigenaardigheden en gelaagde spoken words.

Vlaams Behang is digitaal verschenen bij het label Improvised Records.

Instagram / TikTok

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More