Home Singles FAKE INDIANS – Talk Radio (FONS Records)

FAKE INDIANS – Talk Radio (FONS Records)

by Bart Verlent

Het is ondertussen alweer drie jaar geleden dat Dries Hermans, Kristof Janssens, Lander Slaets en Sam Rombaut als Fake Indians debuteerden met hun straffe album The Pest. We spraken toen van een plaat “vol oorwormen, met noise en psychedelica”. Nu is het viertal klaar met de opvolger Inforock waar we al de stevige bommetjes O.D.D. en 27 Okay uit te horen kregen. Op de releasedag van hun tweede plaat krijgen we nog een voorsmaakje.

© Fake Indians

Talk Radio is een bijna een tien minuten durende, dreigende track die ons serieus van onze sokken blaast. Het nummer opent met mysterieuze geluiden, waarna alle registers worden opengegooid met een verbluffende wall of sound. Het recept: een gedreven ritmesectie, psychedelische soundscapes en meeslepende gitaren die ons meenemen op een intense trip. In het midden van het nummer declameert Stof zijn tekst tot zijn geduld op is en hij zijn gal er bijna uitspuwt. Om iedereen terug bij zijn positieven te brengen is er nog een rustige, Oosterse outro.

Wat een ongelooflijke straffe song is dit. Het lijkt of Fake Indians de psychedelische soundtrack schreven bij de ondergang van de wereld. Dit smaakt naar meer, veel meer.

Fake Indians stellen Inforock voor op:

01/09 – Kavka, Antwerpen
16/09 – Leffingeleuren, Middelkerke
28/09 – De Roes, Gent
28/10 – Farrm, Hasselt
04/11 – Warande, Turnhout
25/11 – Awarehouse, Mechelen

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More