Home Singles MARIA ISKARIOT – Lief Klein Kind

MARIA ISKARIOT – Lief Klein Kind

by Hans Verhoeven

En toen Judas Iskariot ontdekte dat de dertig zilverlingen die hij kreeg voor het erbij lappen van Onze Lieve Heer vals waren, hing hij zich op. Zo staat het althans in de Bijbel, het grootste work of fiction dat we in onze westerse cultuur kennen. Alles komt namelijk uit dat boek. Films. Andere boeken. Alle boeken en alle films, want daarin is altijd wel een verloren zoon die de weg naar huis niet meer kan vinden en dan maar de kapellekes doet, of het genade schenken aan verdorven vrouwen. Was het in het echte leven maar zo.

©agathedanon

Nee, Maria Iskariot komt uit Gent. Ze maken punkrock. Ze doen dat goed, zo uit Gent komen en punkrock maken. All female.

Dit is natuurlijk een bom. En bommen hoor je niet te horen afgaan want dan is het meestal al te laat. Maar toch horen we dit graag wegens oren aan ons hoofd en ergens anders ook nog wel. Iemand een oor?

Schenk je oor aan dit, aan Maria Iskariot. Maar, je kent ons, we hebben kritiek. Zeiden ze al in de kraamkliniek: “Zal later kritiek hebben op alles en iedereen.”

Want je hoort niks van de tekst. Ligt aan de productie. Dit kon evengoed in het Engels of Amerikaans (niet hetzelfde) gezongen zijn. Terwijl het hier in het Nederlands te doen is. Daarom: mensen die eigenaar zijn van een platenfirma of een opnamestudio: boek hen, teken hen, maar vijl er de scherpe kantjes niet vanaf. Dit schopt namelijk kont.

Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More