Home Belgisch WATERPROOV – Oogcontact

WATERPROOV – Oogcontact

by Felix Sandon

Als een langverwachte kus op een eerste lentedag, zo voelt Oogcontact, de tweede single van het duo Waterproov. Twee warme, kristalheldere stemmen smelten samen en nemen je bij de hand om je nooit meer los te laten.

Verantwoordelijk voor zoveel pracht zijn Lara Rogiers en Rosi Van Eetvelde. Met hun bijzondere vocale ritmiek creëren ze een volledig eigen stijl die je uit duizenden herkent, schreef onze collega al over hun debuutsingle Overal. Hier en daar bevat de tekst zinnetjes die we al net te vaak hebben gehoord (“Wereld op z’n kop,” “Rozengeur en maneschijn”), en toch slagen de twee zangeressen erin het Nederlands te laten sprankelen door hun stem timbre vol liefdevolle tederheid.

De zorgvuldig uitgekozen klanken vormen op zich al poëzie: luister maar naar de parlando waarin hun fragiele samenzang de woorden een rondedans laat maken. We kunnen haast niet wachten om te ontdekken hoe dit live klinkt tijdens de ep-voorstelling van Waterproov op 29 maart in de Torenzaal te Lokeren.

Als een vrije dag in het midden van de week, die je doorbrengt met je geliefde terwijl de zon door de wolken breekt, zo voelt Oogcontact. Een vrije dag komt echter ooit tot een einde, terwijl je dit nummer kan blijven afspelen.

Facebook Instagram / Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More