Home Singles LUMINOUS FRESH: WATERPROOV – Overal

LUMINOUS FRESH: WATERPROOV – Overal

by Nel Mertens

Of we het droog houden bij de debuutsingle van Waterproov is nog de vraag. Wat zeker is, is dat ze hun rode lippen drukken op de Belgische muziekscene. In een kleur die niet snel vervaagt.

Lara Rogiers (zang) en Rosi Van Eetvelde (zang, gitaar) spelen ondertussen zo’n vijf jaar samen. Ze startten met Waterproov als coverband, maar wilden al gauw eigen werk schrijven. Zelf zeggen ze dat hun nummers zich tussen verschillende stijlen bewegen, met duidelijke invloeden van pop en indie. Zichzelf begeleidend op gitaar en piano, gaan de twee de uitdaging aan om in het Nederlands tweestemmig te zingen.

Het opkomende project uit Lokeren nam deze zomer een eerste ep op. Op Ode Aan Ons zullen we vier tracks krijgen, die ze één voor één als single op ons loslaten. De eerste werd door het duo Overal gedoopt en zal gevolgd worden door Ode’s met een grote O, zoals ook de nummers Oogcontact, Oorsprong en (On)verbloemd.

“Wij zijn soortgenoten. Jij kent de grondtoon in mijn stilzijn.”

Met liefde geselecteerd, lijken de woorden die het duo in fragiele samenzang brengt. Zuivere stemmen en akoestische gitaargetokkel spelen de hoofdrol. Naar het eind van de track toe wordt er een knap natuurlijk klinkend ritmespel aan toegevoegd. Daarvoor gebruikten ze alledaagse percussie-tools zoals een glas, een kast, een lipstick, parket, een lamp, een ‘Leo’-koekverpakking, geblaas en het tikken van een tong.

We moesten de track enkele keren op repeat laten lopen om aan de bijzondere vocale ritmiek en accenten te ‘wennen’. Het maakt hun sound erg herkenbaar en uniek waardoor je in een ‘meute nieuwe singles’ meteen de Waterproov-stempel zal herkennen. Benieuwd of alle tracks in dezelfde lijn liggen?

Dit nummer schrijven Lara en Rosi over, voor en met elkaar, over de diepgewortelde vriendschap die als een zekerheid aanvoelt. Het vertelt een verhaal over zowel de amusante als de behulpzame aspecten van vriendschap: herinneringen koesteren en samen vol vertrouwen naar de toekomst kijken, jezelf kunnen zijn en toch weten dat de ander je waardeert. “Een vriendschap als deze is het mooiste gevoel op aarde en een goede reden om een lied te schrijven”, aldus de artiesten.

Jonge stemmen die poëtisch en veelbelovend klinken!

De komende maanden zal Waterproov enkele singles op de wereld loslaten, maar ga hen zeker ook live ontdekken, op 29/03/2024 in de Torenzaal in Lokeren.

Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More