Home Singles JERRY SPIN – Nosedive

JERRY SPIN – Nosedive

by Bart Verlent

Jerry Spin is het muzikale alter ego van de Gentse singer-songwriter Jeroen De Gussem die lekker in het oor liggende cinematische pop noir combineert met britpop en indie. Vorig jaar verscheen zijn debuutep Beasts en nu krijgen we alweer een nieuw nummer.

© Jerry Spin

De Gussem componeerde een liedje over de liefde zoals die is met zijn vaste compagnon Eline Flintrop. Heel toepasselijk verschijnt het nummer op Valentijn. Het duo zingt over het vallen en opstaan, opstijgen, vliegen en dalen van de liefde. Jeroen bedacht het catchy piano-thema toen hij zelf een vlucht moest nemen en liet zich inspireren door de rustige luchthavenmuziek. Jeroen en Eline verwijten elkaar in Nosedive – in vliegtuigbeeldspraak – hoe de rek eruit gaat, gelukkig is er ver aan de horizon hoop te ontwaren.

Buiten het melige pianoriedeltje is dit geen typisch ordinair liefdesliedje. Het is een groovy track waarin Eline en Jeroen schitteren op knappe, brede arrangementen. We zouden zelfs de vergelijking kunnen maken met de knappe composities van The Divine Comedy.

21 februari staat Jerry Spin met zijn band in de Charlatan in Gent.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More