Home Singles VILLA VOORTMAN kondigt Het Album aan met De Single

VILLA VOORTMAN kondigt Het Album aan met De Single

by Nel Mertens

In de luwte van de bomen rond de Villa en tot hier toe onhoorbaar, werkte een groep onbekende artiesten aan een heus album.

Villa Voortman is een laagdrempelig ontmoetingshuis met een hoog artistiek gehalte. De bezoekers realiseerden ondertussen enkele zeer mooie podiumvoorstellingen, als we denken aan o.a. Utopia, Avanti! of het Grote Openbare Schrijfatelier.

Twintig Voortmannen gingen samen met Dirk Bryssinck (coördinator Villa Voortman) en Jean-Paul De Brabander (begeleider muziekatelier, producer en opnameleider) aan de slag. Het resultaat is Het Album. Een release van 28 nummers, waarin een bonte verzameling aan genres met elkaar verbonden is in muzikale verhalen en poëzie. Van kleinkunst, Franse chansons, rock, punkrock, pop, drum-’n-bass, rap, folk tot ingetogen klassiek, met als rode draad thema’s als ontreddering, wanhoop, angst…, maar ook verlangens, dromen en schoonheid.

Om ons al even te laten voorproeven, krijgen we een eerste single uit Het Album te horen. Dat is er eentje van de Gentse Villa Voortman-popband Blue Flavour, de groep rond singer-songwriter Joost Buyse, samen met nog drie muzikanten. De band bracht hun eerste ep Love Stories in februari uit, waarop we I Wonder reeds terugvonden. Een knappe, meerstemmige popsong die catchy klinkt. “Wonder where you’re going tonight…” Blue Flavour neemt ons in een Beatles-sfeertje mee in een dromerig gevoel van oprechte verliefdheid.

Het Album verschijnt op een dubbel-lp en wordt op 15/12 voorgesteld in de Gentse Handelsbeurs, in samenwerking met Muziekmozaïek, die o.a. extra muzikanten en componisten aanbracht. Radiolegende Luc Janssen loodst het publiek doorheen de avond. Deze voorstelling is reeds uitverkocht, maar een tweede werd reeds geboekt in het voorjaar 2024 in De Minard.

Facebook / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More