Home Singles KRAS! – That Is All That I Need

KRAS! – That Is All That I Need

by Hans Verhoeven

Toen Columbus Amerika ‘ontdekte’ – 1492 – zei hij tegen zijn scheepsbemanning: “En als we daar en daar en daar nu eens een McDonalds zouden beginnen?” Zijn crew verklaarde hem gek en er werd een dwangbuis gesommeerd.

Screengrab YouTube © KRAS!

Maar het leven bestaat uit ontdekkingen en dan zeker voor ons, jullie nederige dienaren. En dit is dé ontdekking en nog veel meer van het gestaag aflopende jaar. Ze heten KRAS! en ze bestaan uit allerlei mensen maar vooral uit Hadewig Kras. Ze speelt bas maar ze zingt ook. En of ze zingt…

Deze zomer gingen ze naar Berlijn om er een plaatje op te nemen en dit is dat plaatje, geproducet door Blixa Bargeld en waarop Mario Goossens (Triggerfinger) de beat een ritme geeft. En we zijn er hier nog altijd niet zeker van wat dit nu eigenlijk is – je wil hier niet werken, er vliegt weleens wat over en weer – maar dit is de Belgische single van het jaar. Het is namelijk brandende, hete soul waarin de stem van Hadewig verre van moet onderdoen aan die van Tina of Aretha.

Hoe kunnen we beter laten weten dat dit Supercalifragilisticexpialidocious is? Sorry, in onze jeugd te veel naar Marry Poppins gekeken. Maar woorden schieten te kort. Nog eens: Belgische single van het jaar. We wachten eerbiedig, muts in de hand en buigend, op meer.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More