Home Belgisch CASARES – In Your Eyes

CASARES – In Your Eyes

by Ann Cnockaert

Brussels muzikant en producer Laurens Mannaerts creëerde zijn eigen sonische reis onder de naam Casares. Na het behalen van zijn master in klassieke gitaar, besloot hij zich volledig te storten op productie en bands. Met Casares creëert Mannaerts zijn persoonlijke uitlaatklep, waarin zijn eigen reis en soms autobiografische elementen op een subtiele manier tot uiting komen.

©Yentl Gijbels

De naam Casares draagt een dubbele betekenis. Het is niet alleen de artiestennaam van Mannaerts, het is ook de naam van een klein stadje in het zuiden van Spanje, waar hij vaak zijn vakanties doorbracht. Het is daar waar veel van de eerste liedjes van Casares zijn ontstaan en geschreven, geïnspireerd door de sfeer en ervaringen van die plek.

De muziek van Casares weerspiegelt thema’s als overprikkeling, oververzadiging, liefde en het rouwen om een verloren toekomst. Het is een uiting van emotionele diepgang, verpakt in een intrigerende mix van pop, elektronica en ambient, omringd door donkere synths en etherische vocalen.

Op In Your Eyes omhult zijn warme, verleidelijke stem de luisteraar met een lounge-achtige atmosfeer. De muziek neemt je mee door gelaagde composities, geleidelijk opbouwend naar een climax rond 2:30 minuten, voordat ze zachtjes uitdooft.

In Your Eyes is een kunstige mix van elektronische elementen, emotionele reflectie en sonische verkenning die zeker een plek verdient in de playlist van liefhebbers van diepgaande muziek.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More