Home ReviewsAlbum Reviews BLUE FLAVOUR – Love Stories

BLUE FLAVOUR – Love Stories

by Nel Mertens

Blue Flavour is een vierkoppige poprockband band uit Gent, geïnspireerd door klassiekers als The Beatles, Fleetwood Mac, Jimi Hendrix

Ze hebben er net hun ep-release in Trefpunt (18/3/2023) opzitten. Op de cover van hun Love Stories – die op Valentijn uitgebracht werd – zien we Ganesh (de hindoeïstische god met het olifantenhoofd, de beschermheilige voor reizigers) naast Jezus Christus staan en Adam die zijn hoedje afneemt voor de naakte Eva, in een psychedelisch kleurrijk decor met seventies flowers en rondfladderende cherubijntjes. This is love! Van alle tijden, religies en werelden.

En de nummers op deze ep ademen ook liefde uit. En die klinkt bij Blue Flavour poppy en catchy, waarbij elk nummer ook van een knappe gitaarsolo voorzien is.

“Wonder where you’re going tonight…”, I Wonder neemt ons mee in een dromerig verliefd gevoel, terwijl Mr Timecontrol in een Beatles-sfeertje gehuld is.

De a capella intro van Fly Into You Arms, breekt open met fris pianowerk, een zwoele gitaar en een catchy ritmesectie. De hoofd zanglijn klinkt aanvankelijk wat neerslachtig qua toon, maar dat verdwijnt van zodra de tweede stem, die enkele tertsen hoger zit, aanvult.

Een klassieke liefdesballade krijgen we met Tonight You’r My Angel, waarin de weidse samenzang mooi uitkomt, bij het akoestische gitaargeluid.

The Funkmaster neemt ons uptempo mee langs funky gitaarriffjes. Een afsluiter waardoor je schouders en voeten automatisch gaan meeschuifelen en -wiegen in het aanstekelijke ritme.

Een knappe start voor Blue Flavour! Love Stories is digitaal verschenen en werd gemixt en geproducet door JP De Brabander.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More