Home Singles TIN FINGERS feat. FENNE KUPPENS – Islandhead

TIN FINGERS feat. FENNE KUPPENS – Islandhead

by Nel Mertens

2021 bracht een debuutalbum voor Felix Machtelinckx (zang), Quinten de Cuyper (gitaar), Simen Wouters (bas) en Marnix van Soom (drums). Als Tin Fingers, brachten ze toen Groovebox Memories uit. Dat de plaat goed ontvangen werd, bewijzen de aankomende live-optredens, waarbij vooral hun podiumplaats op 1/7 op Rock Werchter , maar ook op 13/5 in het voorprogramma van Arsenal in het oog springen.

Foto © Alex Schuurbiers

In hun donkerdromerige indiesound bracht het Antwerpse viertal net hun nieuwste nummer uit. En daarvoor haalden ze er niemand minder dan Fenne Kuppens – straffe frontdame van Whispering Sons – bij.

Islandhead gaat over een geliefde willen helpen, die helemaal weg is van de realiteit en denkt beter af te zijn op een eilandje in haar hoofd. Tin Fingers, hand in hand met Fenne Kuppens, overtuigen er ons met dit nummer makkelijk van dat dit wellicht ook echt zo is… Inhoudelijk vrij zwaar dus en toch is dit een droom van een nummer. Met Fenne die de lage stem op zich neemt en Felix die de hoogte in gaat.
Islandhead staat als een huis waarin melancholie en vrolijk geneurie door dezelfde deur kunnen. Het heeft niets maar dan ook niets weg van wat Fenne Kuppens neerzet met Whispering Sons, want ze gaat, met behoud van haar bijzondere vocale uniciteit, volledig mee in de Tin Fingers-sound.

Warme ritmes deinen rondom dromerige gitaarklanken en een diep dromerige baslijn in een rijk instrumentaal kader voor dat duet. Nog nooit klonk een zin als “And in your head it goes nanananana…” zo sterk en eenzame ontwrichting zo hoopvol aantrekkelijk.

Islandhead is als losse single verschenen, n.a.v. Tin Fingers nakende optreden op Rock Werchter.

Tin Fingers / Fenne Kuppens

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More