Home ReviewsAlbum Reviews WILLY ORGAN – Laat Ze Maar Branden (NewsRecords)

WILLY ORGAN – Laat Ze Maar Branden (NewsRecords)

by Hans Verhoeven

Dit is Vlaanderen. Waar derailleurs stenen uit straten stampen en daaruit komt Willy Organ gekropen. Het is: de baanbussen die bejaarden na partyclans naar baancafés bolden. Waar een Decap-orgel stond.
Hij is: Guido Belcanto met een stopcontact.


Wat je ook hoort in de single, Niet Om Te Slapen. Al is Mijn Beste Vriendin meer van het hetzelfde en dan begint de gimmick – het levenslied gemengd met elektronische dingen – stilaan te vervelen. Geef De Aarde Terug Aan De Natuur heeft een geweldige tekst, genre Amore Di Amore maar Elvis Peeters van die band was beter.

Maar, en in elke recensie krijg je een ‘maar’ (jaja, ze betalen ons dik daarvoor): Vlaamse Stoverij is een geweldige song waarin mannen marcheren en dat gaat zo een beetje voort in Doe Toch Normaal Man wat vrouwen zullen herkennen omdat het nu eenmaal herkenbaar is. Helaas. Mensen Zoals Ik hoort een zomersingle te zijn, zo eentje met strandballen, en er zit Gainsbourg in.

Conclusie: een geweldige Vlaamse uitdrukking die ‘Bah ja’, meestal gevolgd door drie puntjes, heet.
Voor minder geletterden: bah ja. Het kan er mee door. En maar goed ook. En Willy Organ speelt overal, deze zomer. Zoek het op. We gaan het hier niet allemaal doen…

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More