Home Singles THE VACANT LOTS – Consolation Prize (Fuzz Club)

THE VACANT LOTS – Consolation Prize (Fuzz Club)

by Ann Cnockaert

Na de singles Chase en Thank You komt het postpunk/synthpopduo uit Brooklyn The Vacant Lots met hun nieuwste nummer Consolation Prize in aanloop naar het album Closure dat binnenkort verschijnt.

Consolation Prize snijdt met desolate Cramps-achtige jaren ’80 gitaren en ijzige vocalen die doen denken aan Iggy Pops The Idiot die een ander thema van het verzoenen van de dualiteit van interne en externe conflicten te lijf gaan; waar de strijd van ‘reaching for the stars/life is my consolation prize’ wordt afgezet tegen de ontbinding van een relatie.

Jared Artaud zegt over de single: “In het begin van elke relatie kun je jezelf echt verliezen in een ander. Er is iets inherent oneindigs, maar ook verschrikkelijk vluchtigs aan de liefde. Deze dualiteit van zal het eeuwig duren of zal het duren voor nu. Je reikt eerst naar de sterren en uiteindelijk denk je dat het leven je troostprijs is. En dan is er de muziek, die is als langzaam dansen op benzo’s. Muziek voor eenlingen en geliefden.”

Je kan The Vacant Lots aan het werk zien in Nederland op 16 november in de Muziekgieterij in Maastricht , op 17 november in L’ Escalier in Luik en op 18 november in Bibelot in Dordrecht.

Het album Closure staat gepland voor 30 september en zal verschijnen via Fuzz Club Records.

Facebook – Instagram 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More