Home Singles THE VACANT LOTS – Chase (Fuzz Club)

THE VACANT LOTS – Chase (Fuzz Club)

by Ann Cnockaert

The Vacant Lots, het postpunk/synthpopduo uit Brooklyn kondigt hun vierde album Closure aan en deelt de leadsingle Chase.

The Vacant Lots bestaat uit Jared Artaud en Brian MacFadyen. De groep noemt inheems Amerikaans drumwerk, Indiase tanpura, vroege rock-‘n-roll, The Gun Club, en Television als grote invloeden op hun sound.

MacFadyen vertelt: “Chase is een song over verlangen, over de strijd van liefde over tijdzones heen. Het gaat over het verlangen om die kloof van scheiding te dichten, maar ook over de anticipatie en de opwinding die zich opbouwt tussen elke ontmoeting. Het gaat over een gevoel van weten hoe het zou moeten zijn voordat het effectief zo is.”

De nieuwe single Chase werd geschreven op een Synsonics drummachine en Yamaha CS-10 synthesizer en is een uitstekend voorbeeld van hoe Artaud en MacFadyen het maximale halen uit zo weinig mogelijk instrumenten.

Het duo plant ook een Europese tour, maar helaas zijn er geen speeldata in België. Je kan ze wel aan het werk zien in Nederland op 16 november in de Muziekgieterij in Maastricht en op 18 november in Bibelot in Dordrecht.

Het vierde album Closure staat gepland voor eind september en zal verschijnen via Fuzz Club Records.

Facebook Instagram 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More