Home Singles JUDITH KIDDO – White Monsters (Cloudshaper Records)

JUDITH KIDDO – White Monsters (Cloudshaper Records)

by Bart Verlent

De Brusselse singer-songwriter Judith Kiddo begon haar carrière met een opleiding tot actrice, maar koos uiteindelijk voor de muziek. Twee jaar geleden verscheen haar debuut ep die ze opnam met Robbing Millions frontman Lucien Fraipont, die ook met haar samenwerkt op het debuutalbum dat later dit jaar zal verschijnen.

© Judith Kiddo

White Monsters klinkt met de heldere synth klanken als een sprookje maar deze song bevat echt wel een boodschap. In het refrein zingt Judith: “White monsters rule the world”. Met dit nummers wil ze meegeven dat ze het moe is om creepy blanke mannen te zien die de wereld leiden.

Eerst ging het nummer over de klimaat problematiek, maar met de oorlog in Oekraïne herschreef ze een deel van het nummer, om de twee thema’s aan elkaar te linken.

Het nummer heeft een dromerige Air-geluid dat je laat wegdromen. De tekst is daarentegen heel donker waardoor de muziek niet echt bij de duistere woorden past. Als je je daar overheen zet, is het wel een prachtig nummer met de mooie warme stem van Kiddo in de hoofdrol.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More