Home Singles THE MUDMEN – Dogs

THE MUDMEN – Dogs

by Nel Mertens

Fastrock, geïnjecteerd met een streep punk. Dat is waar de Waaslandse band The Mudmen voor staat. Met hun vorige single – tevens ook de titeltrack van hun aankomende album – Shoot To Score lieten ze weten dat ze niet te stoppen zijn en dat klonk als goeie muziek in onze oren!

Met Dogs laten Filip (zang/gitaar), Sam (bas), Tony (drums) en Micha (contrabas) een trager, maar o zo smerig psychobillynummer horen. Diepzwaar rollende contrabastonen gaan in duel met de basgitaar, gecombineerd met speelse gitaar in een ruwe, olie-achtige smeulende muzikale bedding, waarop Filip zijn stem in al zijn rauwheid laat klinken. Bij deze filmische track krijgen wij alvast fantastische visioenen door ons beelddenkend brein gestuwd.

De perfecte soundtrack voor wilde fantasieën! Of zieke,… want dit is wat The Mudmen uitleggen over hun nieuwe nummer: “Dogs is een trager nummer waar de bassen tegen elkaar op spelen. Het was onze bedoeling een om zo een bepaalde sfeer te creëren. Het nummer gaat over de zieke lokroep van een verwrongen geest. Ook nu zit er heel wat humor verweven in het nummer.”

(Her)lees hier ook onze terugblik op hun album Faster Faster (2016), onze review van de single Shoot To Score en een live-review.

Het derde album van The Mudmen verschijnt op 4 januari 2023.

Facebook Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More