Home Belgisch THE MUDMEN – Faster Faster (2016)

THE MUDMEN – Faster Faster (2016)

by Stefan Laforce

The Mudmen, de energieke band met zijn onstuimige drive en invloeden uit speedrock, metal en punk, is volop bezig aan een nieuwe plaat. Het debuutalbum van The Mudmen No Fuck No Ride dateert al van 2004. In afwachting van nieuw werk onderwerpen we het laatste album Faster Faster uit 2016 aan een review.

Stel je snelle rock voor, met een flinke scheut punk. Een drummer die met regelmaat zijn snare bepotelt met de ritmische hitsigheid van een dekhengst, vergezeld van een slap en elektrische basgitaar. We voorzien nog onheilspellende teksten, die handelen over horror, seks, geweld, taboes en andere ondeugd. Met een flinke schep humor hier en daar, als was je in het spookhuis van snelle rock-‘n-roll!

Het resultaat is een geluid dat doet denken aan de muziek die skateboard video’s siert als het hard en snel mag, bonk vol testosteron. Denk Creedence Clearwater Revival met Bad Moon Rising, maar in overdrive. 

Zelf waren we al tuk op The Stray Cats‘ Rock this town maar dit is overtreffende trap in gas geven. 

Muziek die je zo zou horen passeren tijdens een Quentin Tarantino film, terwijl je je afvraagt waar die geweldige sound vandaan komt. Lees even mee.

Onze favoriete track is Overdose. Een dikke uptempo knaldrang ‘banger’ met karakter, waar je je danspartner even de aantrekkingskracht van de aarde mee doet vergeten. Twist The Dagger is een instrumentale ‘foot tapper’ die doet denken aan Ace Of Spades. Hij kan zo in de volgende Tony Hawk skate game. 

Voodoo Woman passeerde hier al meermaals de speakers. Dit album beschrijven is geen straf. Big Plans is gebeiteld voor Tarantino. Heerlijk. Western Crapbucket is lekkere snelle country. We zien in gedachten mensen op een feestje hier al hun square dans mee afronden, om uitgeput hun drankje te gaan bestellen achteraf.

De meest speciale track is Cellar. Die is variabel in tempo, en lijkt te stoppen. Je denkt hoe cool het zou zijn om er nog een lap op te geven na die fade out. En dat doen ze dan ook. Oh yeah Baby!

Het valt niet onder barkrukken of tafels te steken, er is enthousiasme genoeg. Wanneer kunnen we deze kerels live zien?

FacebookSpotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More