Home Singles THE MUDMEN – Shoot To Score

THE MUDMEN – Shoot To Score

by Nel Mertens

Vanuit het Waasland laten The Mudmen hun nieuwe single los op de wereld. Mudmen dat zijn Filip (zang/gitaar), Sam (bas), Tony (drums) en Micha (contrabas), onder invloed van speedrock, metal en punk. Toch krijgen we een heel eigen energiek geluid te horen, door de combinatie van contrabas met elektrische bas, snerpende gitaar en snedige drums.

Na hun debuutalbum No Fuck No Ride (2004), volgde in 2016 Faster Faster en deelden ze het podium met o.a. The Meteors, Batmobile, Frantic Flintstones, Demented Are Go, Mad Sin, Nekromantix, Caravans

Een derde album is in de maak en daar delen ze alvast de onstuimige titeltrack Shoot to Score van. “Het nummer beschrijft het gevoel van niet meer te stoppen te zijn, en dat al vanaf het startschot. Het gaat kort gezegd over ons, de band, en alles wat erbij komt kijken: no limits, no rules, just a bunch of happy fools”, legt het viertal uit.

Een stormachtig wijze drum intro neemt ons meteen in het wilde rock-‘n-rollsfeertje van de track. De vuil ruwe stem van Filip zorgt voor de nodige diepte, hoewel dat ook voor bas en contrabas geldt. Daarenboven krijgen we steady en stevig drumwerk en verbluffend gitaarspel te horen. Full speed psychobilly!

Heeft er iemand een moshpitje klaar? Wij springen er graag bij!

Facebook / Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More