Home Singles THE JESUS AND MARY CHAIN – Jamcod (Fuzz Club/V2 Records)

THE JESUS AND MARY CHAIN – Jamcod (Fuzz Club/V2 Records)

by Hans Verhoeven

Ze zijn er nog. En volgend jaar vieren ze veertig jaar, veertig sinds de release van hun eerste plaatje, Upside Down heette dat en dat ploegde wegen en levens om.

© Mel Butler

De broers Jim en William Reid wensen dat te vieren met nog eens een lp, die volgend jaar uit zal komen maar er is nu al een single, Jamcod.

Nu zijn ze natuurlijk niet meer van de jongsten – wie wel? – en vroeger deden ze het met drank en naalden en gewillige meisjes maar nu doen ze het met dit. Een single die voor hun doen minder rock-‘n-roll is maar, het mag gezegd, zéér oké is.

Nu zijn ze altijd rock-‘n-roll geweest maar dan met kettingzagen als gitaren al ging dat volume vanaf hun tweede album, Darklands uit 1987, flink achteruit. Net als hun stad, het verdrinkende Glasgow maar ze vonden redding in de US of A waar men hen als zijnde een exotische diersoort omarmde. Maar het gaat hier dus over Jamcod en dat is dus knallen al raden we lijders aan epilepsie het ten zeerste af om bijgevoegde clip te bekijken. Maar luisteren mag altijd, en kijken ook op 23 april in de AB.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More