Home Singles THE JESUS AND MARY CHAIN – Half Way To Crazy (live) (Fuzz Club)

THE JESUS AND MARY CHAIN – Half Way To Crazy (live) (Fuzz Club)

by Bart Verlent

Onlangs kondigde The Jesus And Mary Chain het nieuwe live album Sunset 666 aan. Het verschijnt op 4 augustus bij Fuzz Club en het is ondertussen al het vierde livealbum van de gebroeders Reid. Blijkbaar hebben Jim en William door dat Damage And Joy niet echt een topplaat was en blijven ze maar teren op hun oudere werk.

© Ann Cnockaert

Na Sometimes Always, waarin Mazzy Star-zangeres Hope Sandoval werd vervangen door Isobel Campbell, krijgen we nog een voorproefje van de nieuwe liveplaat. Deze keer horen we Half Way To Crazy; bubblegumpop die oorspronkelijk op het derde Mary Chain-album Automatic stond. Niet echt een hoogtepunt in het oeuvre van de Schotse broers en dit nummer waren we dan ook al lang vergeten.

De live versie klinkt overtuigender en energieker dan de studio-versie. Het lijkt zelfs alsof Jim het nummer met meer goesting ingezongen heeft. Dat we dat nog mogen meemaken! Misschien wordt het komende live-album dan toch een zeldzaam hoogtepunt van de vrolijke broers.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More