Home Interview De Festivalzomer van Cas Vandecruys (Zelden)

De Festivalzomer van Cas Vandecruys (Zelden)

by Nel Mertens

Hij is het brein achter het indieproject Zelden, maar ook een echte festivalofiel! Een interview naar de hand van Cas Vandecruys, dus!

Wat was voor jou het beste zomerfestival ooit?
Ik ben een echte festivalofiel, als dat woord zelfs bestaat. Vorig jaar deed ik meer dan 10 verschillende festivals in binnen- en buitenland en binnen verschillende genres, van Graspop tot Tomorrowland.
Het beste festival ooit is dus een vrij onmogelijke vraag, maar als ik dan toch moest kiezen dan is het wel Pukkelpop. In de jaren na de storm had ik een sterkere band met het festival, onze vaste vriendengroep werd veel groter en we zaten in onze festivalprime!
Pukkelpop is ook erg divers. Zo konden we in 2015 Linkin Park zien en daarna nog tot 5u ‘s morgens dansen in de Boiler.

Het is ook ideaal om bands te ontdekken en zo ook elkaar, door elk jaar die line up naast elkaar te leggen met de vrienden. Maar ook gewoon om op ontdekking te gaan en een random tent binnen te stappen om eens iets nieuw te vinden.

Welk zomerfestival wil je dit jaar zeker niet missen?
Er zijn al wel wat festivals gepasseerd momenteel.

Dit jaar gaan we na 2 jaar pauze eens terug naar Pukkelpop met een groot deel van de vaste vriendengroep dus het wordt sowieso terug legendarisch!

Wat was het mooiste openluchtoptreden dat je ooit zag?
Heel erg moeilijke vraag, ik denk dat Coldplay vorig jaar in het koning Boudewijnstadion ook telt als openlucht, hé?
Dit is wel een beetje buiten categorie, een ‘dedicated’ stadion show tegenover een festival. Ik heb een zwak voor het megalomane showeffect en de inkleding van zo een show!

Maar wat me vorig jaar echt van mijn sokken blies was een kleinere show van Novastar op Rock Olmen. Het festival zelf is klein en gezellig en dat maakte de show des te intiemer. De manier waarop Joost Zweegers als een bezetene zijn muziek beleefde en overbracht was ronduit magisch. Ik wist toen niet wat ik moest verwachten, maar ik ben toen mijn armhaar kwijtgespeeld van het kippenvel.

Wat is jouw meest memorabele festivalbelevenis?
De totaliteit van de eerste keer alleen naar een festival! We waren 15 jaar, mijn vader zette ons af aan Graspop Metalmeeting, met een oude cabrio, het dak open en extreem luid Klara op (vond hijzelf heel grappig, wij iets minder…). Hij zou ons ‘s nachts ook zo ophalen!

De schaal van een festival en de vriendelijkheid van de mensen vond ik geweldig. Als jongemannen werden we daar dan ook goed in de watten gelegd, van gratis pintjes tot eten. Ik herinner mij heel goed dat we enkel nog drankbonnetjes hadden en deze wilden wisselen tegen eetbonnetjes, we vroegen het aan een grote, struise metalman die ons toen breed glimlachend allemaal trakteerde op pizza.
Sindsdien een intense voorliefde voor zomerfestivals!

Op welk zomerfestival hoop je ooit zelf te mogen spelen?
Sowieso Rock Werchter! Toch wel de klassieker!
De zee van mensen aan dat hoofdpodium is heerlijk om te zien, daar mogen staan is een eer! Maar vergis je niet, een donkere, warme en zweterige tent op Pukkelpop, Herk, Werchter, Dour, Gladiolen,… zou voor mij ook al geweldig zijn!
Vaak zijn de kleinere intieme festivals ook echt een aanrader, de sfeer en gezelligheid druipt er dan vanaf!

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More