Home Belgisch THE HAUNTED YOUTH – Gone (Mayway Records)

THE HAUNTED YOUTH – Gone (Mayway Records)

by Felix Sandon

Toen we een jaar geleden The Haunted Youth leerden kennen, viel ons meteen op dat de groep rond Joachim Liebens met Teen Rebel het meest afgewerkte nummer in huis had van alle Nieuwe Lichting-finalisten. Als een perfect popliedje een puzzel van duizend stukjes is, dan hadden deze jonge rebellen hem helemaal voltooid. De zegetocht ging verder met Coming Home en een hele reeks optredens. Nu is er Gone, de voorbode van veel moois dat moet culmineren in het debuutalbum van de groep, volgend jaar in november.

© The Haunted Youth

Gone lijkt wat gezapig te beginnen, maar al snel is er die epische flair waar The Haunted Youth intussen het patent op heeft. Toch is deze single ingetogener dan zijn voorgangers. Nog steeds zingt Joachim over “breaking all the rules of my mother and father”, maar er waait een warme weemoed door zijn stem. De regels die blijven weergalmen, nog lang nadat het nummer is afgelopen, zijn “I just want to be gone / Gone away.”

We kunnen niet in Joachims hoofd kruipen, maar in onze gedachten zien we hem over duinen lopen en uitwaaien, even helemaal weg van de wereld. Los van alle zorgen, alsof je je gedachten even kan uitschakelen. In het licht van de ondergaande zon, natuurlijk. Want het zijn die kleuren, dat oranje en rood, waarmee The Haunted Youth de hemel beschilderen, waar je ook bent wanneer je naar hen luistert.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More