Home Singles THE HAUNTED YOUTH – Teen Rebel (Mayway Records)

THE HAUNTED YOUTH – Teen Rebel (Mayway Records)

by Fabris Lemant

Wanneer de mensen na een optreden met “een banane” (smile) op hun gezicht naar huis gaan dan ben ik content. Het zijn de profetische woorden van Arno Hintjes, die qua levenservaring al meer kilometers op de teller heeft dan een aftandse Trabant uit Polen. Om maar te zeggen dat er op ons gezicht een serieuze “banane” of smile (hoe je het wil) tevoorschijn kwam bij eerste kennismaking met The Haunted Youth enkele maanden terug. Welgeteld 20 seconden hadden we nodig om overtuigd te worden van het potentieel van deze nieuwe Limburgse godenkinderen.

(c) Annika Wallis

The Haunted Youth combineert donkere shoegaze (DIIV, Slowdive) met verlichtende psychpop (MGMT, Tame Impala) en weet zo een internationale sound te produceren. Het beste van beide werelden combineren, dan heb je een streepje voor op de Luminous Dash redactie. Het potentieel, de nummers, de vibe, het was ook het Kortrijkse Mayway Records niet ontgaan, die hen prompt een platencontract liet tekenen.

Vandaag brengt The Haunted Youth met Teen Rebel een eerste single uit. De fascinerende song weet van bij het begin te overtuigen en is dik 4 minuten zweven tussen donkere eighties vibes en okselfrisse indiepop. De productie en mix voor het nummer was in handen van Thomas Valkiers en Niels Meukens van labelbuddies Crackups. 

De fijne dromerige sound blijft plakken en dit is ook de jury van de Nieuwe Lichting niet ontgaan die The Haunted Youth met Teen Rebel  selecteerde voor de finale van hun liedjeswedstijd op Studio Brussel. De kans dat het nummer binnenkort als oorworm ons collectief geheugen binnensluipt is dus heel reëel.  Onze stem of zwart bolleke hebben deze youngsters alvast!

Met deze “sweet teen rebel” willen wij komende zomer wel eens een danske placeren op een festivalweide!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More