Home Singles WANHEDA – Noumenon

WANHEDA – Noumenon

by Bart Verlent

Op 2 februari brengt de instrumentale postrock band Wanheda haar eerst langspeler uit. Op het album, dat de titel Desert of Real dragen, verwerkt de band haar dooreenlopende emoties en tegenstrijdigheden zoals wanhoop, melancholie, euforie, weemoed en gelukzaligheid. Al die gevoelens zien ze terugkomen met betrekking tot het gebruik van sociale media, ondanks de sociale media. Platformen die mensen dichter bij elkaar zouden moeten brengen maar die, volgens Wanheda, zorgen voor een toename aan narcisme en zelfzucht.

Enkele nummers op het album, zoals de eerste single Akathisia (een bewegingstoornis), behandelen het meer persoonlijke van het gebruik van sociale media. Deze tweede single Noumenon benoemd die zaken of gebeurtenissen die alleen in de geest bestaan.

Noumenon is een imposante track van meer dan zes minuten die nooit verveelt. Wanheda kent de kunst om met warme arrangementen iets pakkends op te bouwen en dan door stevig drum- en gitaarwerk de boel af te maken. Wie heeft er behoefte om naar de sociale media te kijken als er een band bestaat zoals Wanheda die songs maakt die ons laten meedromen naar een betere en boeiendere wereld.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More