Home Singles THE HAUNTED YOUTH – Coming Home (Mayway Records)

THE HAUNTED YOUTH – Coming Home (Mayway Records)

by Pieter Walcarius

Ze waren dit jaar één van de winnaars van de nieuwe lichting en kregen zowel nationaal als internationaal lofbetuigingen voor hun single Teen Rebel. We hebben het uiteraard over The Haunted Youth die met hun muziek voor een frisse Limburgse indiewind zorgt in het Belgische muzikale landschap. The Haunted Youth is het geesteskind van boegbeeld Joachim Liebens die met zijn songs over hoop, twijfel en jeugdige buitenbeentjes, velen het gevoel geeft van existentie.

© The Haunted Youth

Met Coming home hebben ze terug een oorwurm van jewelste. Het zweverige begin van het nummer doet ons wat denken aan The War On Drugs maar gaat al snel over in een dreampop feelgood song.

We kunnen er niet omheen Coming Home brengt een spontane glimlach op ons gezicht en doet ons dromen van een festivalzomer waar The Haunted Youth met dit nummer hun set afsluit. Op de één of andere manier heeft deze band de gave om in hun songs bepaalde teksten en melodieën te gebruiken die gewoon in het hoofd blijven hangen en dit is bij Coming Home niet anders.

Wie houdt van een band met een internationale sound en waar het speelplezier er van afspat is bij The Haunted Youth aan het juiste adres. Je kan ze aan het werk zien:
01/07 – OLT Rivierenhof Antwerpen
02/07 – Handelsbeurs Gent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More