Home Singles STOVEPIPE – Never Surrender (Jezus Factory Records)

STOVEPIPE – Never Surrender (Jezus Factory Records)

by Jos Buersens

Als auditieve belgofiel heb jij ongetwijfeld al enkele maanden geleden die heerlijke 7” van Stovepipe aan jouw platencollectie toegevoegd. Voor zij die gedurende het afgelopen jaar in kluizenaarschap ergens in een hut in de bergen geleefd hebben, leggen wij graag nog eens schriftelijk uit waarom je dit prachtige plaatje een plaats in jouw platenkast verdient.  

Het was in januari van 2020 toen Stovepipe vriend en vijand omver blies met hun eerste ep waarop onder meer het heerlijke Born To Jive staat. Nu de mensheid, een klein anderhalf jaar later, de coronacrisis met enkele rake karatetrappen op de kanis nagenoeg heeft weten te herleiden tot een hoopje onherkenbare smurrie; laat Stovepipe ons met de nagelnieuwe clip van Never Surrender weten dat ook zij klaar zijn voor de nakende festivalzomer.

In de video van Never Surrender zien we fragmenten uit de 1946 documentaire Here Comes The Circus. Vrouwen die zwaarden inslikken, clowns die elkaar al lachend een pandoering verkopen en een hele hoop halsbrekende waaghalzerij passeert de revue in de video, die overigens vakkundig door creatieve duizendpoot Butsenzeller gemonteerd en bewerkt werd.

Voor wie een sepia en zwart-wit terugblik naar het circusleven van weleer nog niet genoeg zou zijn, is er ook nog het heerlijk Never Surrender dat op de voorgrond uit de speakers schalt en bij momenten de cadans van de salto’s lijkt te bepalen. Verwacht je bij dit nummer aan pure rock-’n-roll met noties van surfrock, afgewerkt met een orgelgeluid waar Jon Lord himself zichzelf ongetwijfeld een liesbreuk bij zou hebben geshaket.

Bron: YouTube

Wil je naast de 7” deze rock-’n-roll machine ook eens live iedereen de vernieling zien inspelen? Wel, dat kan dus! Op 8 juli kan je Stovepipe voor het eerst terug aan het werk zien in Aarschot. Tickets en verder informatie zijn hier beschikbaar.

Wie de 7” nog niet in zijn bezit heeft, kan zich nog steeds wenden tot het machtige Jezus Factory Records, dat overigens dit jaar 15 kaarsjes mag uitblazen. Hieronder vind je enkele relevante links alsook de heerlijke mix die Butsenzeller samenstelde naar aanleiding van de 15de verjaardag van het label.

Nu we in de coronacrisis aan de winnende hand zijn, is Never Surrender van Stovepipe misschien nog relevanter dan ooit.

Voor een geschreven weergave van de eerste single Born To Jive verwijzen wij jou graag naar deze recensie.

JEZUS FACTORY: BANDCAMP/WEBSITE/FACEBOOK
STOVEPIPE: BANDCAMP/FACEBOOK
BUTSENZELLER: BANDCAMP/FACEBOOK
BUTSENZELLER MIXCLOUD JEZUS FACTORY

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More