Home ReviewsAlbum Reviews STOVEPIPE – Born To Jive (Jezus Factory Records).

STOVEPIPE – Born To Jive (Jezus Factory Records).

by Nel Mertens

Moeten we Stovepipe nog voorstellen? De wilde garagerockband van vier ervaren muzikanten, die net hun debuut-ep Born To Jive uit hebben. We kregen er hier en daar al wat van te horen, maar de vijf tracks na mekaar kunnen beluisteren, zorgt ervoor dat we helemaal in dat juiste, jivy, rock-‘n-rollsfeertje meegezogen worden.

(c) : Jezus Factory Records

Zoveel liefde om uit te delen in Born To Jive. Onstuimig, ruig en wild klinkt Jan Peeters’ gitaarwerk, de stem van Roeland Verhaegen, waar het drumwerk van Butsenzeller nog een schepje opwinding aan toevoegt.

Stilstaan is achteruitgaan moeten ze gedacht hebben. En daaraan geeft niemand zich graag over. Met Never Surrender sta je ongetwijfeld geen seconde stil. Een razende hartslag stroomt door het hele nummer en ook het toetsenwerk van Rene Hermkens op het Hammondorgel, neemt hierbij een sterke, onmisbare plaats in.

Naast deze twee nummers, krijg je digitaal ook nog drie bonustracks, waaronder het wat tragere, maar zo uitdagende She’s My Witch. Een pronkstuk vol ironie, wanhoop en sensualiteit.

De akkoorden van het Hammond-orgel sterk repetitief aanwezig en de gruizige vocals geven I Wanna Be Your Favorite Pair Of Pajamas een psychedelisch aura.

Jive is liefde en omgekeerd. Speels swingend en soms bijna acrobatisch dansend … met nonsens gevuld geraaskal. De Jive wordt Love, wanneer Butsenzeller ermee aan de slag gaat. In zijn remix Born To Love krijg je zowel exotisch opwindende passages als scherpe hoeken gelijktijdig te verwerken. Knap!

Alsof een furie uit de jaren ’60 met haar nieuwe look 2020 binnenstapt en de poort van de garagerock zelfverzekerd openduwt voor een waanzinnig nachtje feesten… In haar tasje heeft ze onverbiddelijk de ep Born To Jive van Stovepipe zitten.

Born To Jive is digitaal beschikbaar, maar je kan deze ook op 7’ vinyl bestellen via Jezus Factory Records, waarbij je ook een downloadcode krijgt voor de twee nummers en de drie bonustracks.

Live kan je Stovepipe aan het werk zien op verschillende locaties binnenkort:

29/02 – Café Chapeau, Merksplas
15/03 – Dax Café, Turnhout
27/03 – 0.666, Oostende
18/04 – Kaffee ’t Hof, Middelburg (NL)

Facebook / Bandcamp / Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More