Home Singles STADT – Follow The Tide (On The Level)

STADT – Follow The Tide (On The Level)

by Bart Verlent

Nog een dikke maand wachten en dan verschijnt de derde STADT-langspeler Meerstadt. Voor dit album trokken Fulco Ottervanger, Simon Segers, Joris Cool en Frederik Segers naar een plaatsje aan de Nederlands kust waar ze de huiskamer, met zicht op zee, omtoverden tot een opnamestudio. Het is dan ook logisch dat deze omgeving een invloed had op het geluid van het album. Het krautpopgeluid kreeg bredere invloeden.

© STADT

Na Tidal Slide en Zandplaat krijgen we nog een derde door de zee geïnspireerde single. Follow The Tide neemt ons mee op krautgolven waarop een schip vaart met Latijns-Amerikaanse invloeden, een gitaarsolo die lijkt weggelopen uit een Carlos Santana album, terwijl het geheel iets heel zweverig heeft.

STADT neemt ons mee op een avontuurlijke tocht op bijzondere wateren. Je weet nooit wat er op je afkomt maar het klinkt zoals altijd zo aanstekelijk dat je niet meer van de STADT-boot wilt afstappen.

Op 13 april stelt de band hun album voor in het Gentse Viernulvier en 23 april in de Antwerpse Trix, telkens met Elias in het voorprogramma.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More