Home nieuws R.I.P. BURT BACHARACH (1928-2023)

R.I.P. BURT BACHARACH (1928-2023)

by Hans Verhoeven

Een klinkende oorveeg aan wie hier de vraag “Wie?” durft te stellen. Je moet maar durven! Burt Bacharach schreef zowat alle klassieke Amerikaanse popsongs en als we ze gaan opnoemen gaat die hele website hier straks de lucht in. En dat willen we niet, toch?

Hij begon in de befaamde Brill Building, waar in New York toendertijd de muziekschrijvers samengedreven werden want geen artiest die in de jaren vijftig zijn of haar eigen materiaal schreef. Of zelfs maar kon. Of probeerde.
Bacharach ontmoette er Hal David (1921-2012) die teksten sprokkelde op wat Bacharach uit zijn toetsen haalde. En zoals het cliché het wil – clichés zijn altijd waar – is de rest geschiedenis. En dan nu, ‘Cut!’ in dit stukje want tijd voor een overzicht. Maar hoe en waar begint een mens daaraan?

Met I Just Don’t Know What To Do With Myself misschien? Bekend van Dusty Springfield maar ook gedaan door The White Stripes, door Elvis en die andere Elvis; Costello.

Met Walk On By, voor Dionne Warwick?

Met Raindrops Keep Falling On My Head? Uit de soundtrack van Butch Cassidy and the Sundance Kid? Want Bacharach schreef ook voor Hollywood, won meer Grammy’s dan Federer tennistoernooien of jouw grootvader prijzen met zijn duiven.

En we kunnen doorgaan, in tegenstelling tot Burt Bacharach. Iets nalaten is doorgaans onvoorstelbaar maar zijn nalatenschap grenst aan het onvoorstelbare; is er zelfs ver over. Gedenk hem bij elke song. Hij schreef ze bijna allemaal.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More