Home Singles OORPOOL – My Dark Side

OORPOOL – My Dark Side

by Nel Mertens

Het electroduo Oorpool wisselt het schrijven van eigen tracks af met hun liefde voor covers. Ook nu krijgen we er eentje van het nummer My Dark Side van The Waterboys.

Ze hadden het al aangekondigd, met hun vorige Nature Boy, dat ze eventjes weer ‘zin hadden in enkele Engelstalige covers’, en kondigden er een vijftal aan. Maar zoals altijd is My Dark Side is een Oorpool-cover, niet zomaar een cover, want het originele rocknummer werd volledig geherinterpreteerd en ge-electro-ficeerd door Chris Vandevorst en Frits Standaert.

Prikkelende synths en ritmes, zorgen voor een  synthpopsfeertje, terwijl de grimmige vocalen de track in duisternis steken, wat dan ook wel echt past bij de tekst en het bijhorende coverartwork, waarop we een intriest personage te zien krijgen. Wat sci-fi bleeps en een pompende beat af en toe, zorgen voor de kenmerkende stempeltjes die het duo in zijn herwerkingen achterlaat!

FACEBOOK – INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More