Home Belgisch SHORTY JETSON AND THE LEFTHANDS – Dynamite

SHORTY JETSON AND THE LEFTHANDS – Dynamite

by Felix Sandon

Verwacht geen wilde ontploffingen in het nieuwe nummer van Shorty Jetson and The Lefthands: ondanks de titel is Dynamite een opvallend intiem en melancholisch lied. Maar ook zonder spektakel slaagt het vijftal erin om knisperende muziek op de wereld te zetten die je met een warme gloed omarmt.

De groep liet eerder al zien dat ze zowel weemoedige americana als zonovergoten rock-‘n-roll aankunnen. Dynamite past in die eerste categorie, en dat ligt vooral aan de samenzang tussen Shorty Jetson zelf en Charlotte Verdick. Hun stemmen vullen elkaar aan en vervlechten tot een prachtig geheel: luister maar naar het parelmoer in Charlottes zang wanneer ze vraagt “Have you ever been so lonely?” en de snik in Shorty’s stem waarmee hij alle tranen lijkt weg te slikken.

In andere handen had Dynamite een melodrama opgeleverd, maar Shorty en de zijnen maken er een melodie van die nog lang zachtjes blijft nasmeulen. Maar dat komt natuurlijk ook door het vertederende spelplezier van de vijf bandleden, dat je duidelijk ziet in hun videoclip.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More