Home Belgisch SHORTY JETSON AND THE LEFTHANDS – Down The Byways

SHORTY JETSON AND THE LEFTHANDS – Down The Byways

by Felix Sandon

Een maand geleden besloten Shorty Jetson and The Lefthands dat de zomer maar eens moest beginnen. Met Go On Without You brachten ze een nummer uit dat geurde naar festivalweidegras. Hun nieuwe single Down The Byways tapt uit een heel ander vaatje. Geen zonovergoten rock-‘n-roll hier, maar een melancholisch countrynummer, vergezeld van een videoclip die eruitziet als een kortfilm.

© Shorty Jetson and The Lefthands

Down The Byways is de ballade van ene John McCain (niet de politicus, gelukkig), een verhaal van zoeken naar hoop, verdwalen op de omwegen van het leven en verdrinken in alcohol. Zoiets hebben we natuurlijk al duizend keer gehoord, maar Shorty en zijn Lefthands brengen het met de juiste dosis weemoed. Vakkundig vermijden ze de valkuilen van de kitsch terwijl ze ons toogwijsheden presenteren als “But wishes made still needed faith / Cause waiting is a sin.”

In de videoclip neemt de groep ons zelfs mee naar een zaaltje in Nashville of Memphis waar de tijd is blijven stilstaan. Ligt het aan ons, of heeft Shorty wel heel goed naar Into The Great Wide Open van Tom Petty gekeken? Zangeres Charlotte Verdick laat dan weer haar innerlijke Emmylou Harris de vrije loop. Wat hadden we haar graag nog meer aan het werk gehoord! Nu biedt ze vooral ondersteuning bij het verhaal dat Shorty Jetson zingt. Als ze elk hun strofes hadden gezongen, was dit nummer nog mooier geworden. Misschien krijgen we dat live ooit wel zo te horen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More