Home Belgisch ROEDEL – 247 (Sanseveria).

ROEDEL – 247 (Sanseveria).

by Bram Langmans

Met leden als Luie Louis, tusais of Brakka Briesje en een debuut als Hondsdolheid, dat vorig jaar toch van de nodige media-aandacht kon genieten, behoeft het Antwerpse all star collectief Roedel niet veel introductie. Ondertussen is het zevental een zestal geworden en zijn we dus een jaar verder, en vandaag (16/10) kondigt de hiphopgroep haar tweede album aan met de single 247.

Waar wij zelf het geluid op Hondsdolheid eerder wat rommelig en modderig vonden klinken, zit er deze keer zowel in de algemene sound van 247, maar ook in de flows van respectievelijk Rikky Rozay, Luie Louis, Brakka Briesje, Mixtelena, tusais en Stef, meer helderheid en focus, en dat komt de zaak absoluut ten goede.

Muzikaal situeert 247 zich duidelijk ergens in de jaren negentig met de repetitieve, semi-jazzy old school productie van Luie Louis en tusais, waarbij wij vooral aan DJ Krush en de hoogdagen van het Mo’Wax label moeten denken, maar ook de 16 bars die elke rapper krijgt en de manier waarop er gerapt wordt, doen ons meteen aan die nostalgische tijd van old school hiphopradio cyphers denken.

De track klokt af op net geen 5 minuten, maar de Roedel-boys weten het zolang wel spannend te houden. Met de hyperkinetische videoclip erbij blijven wij na die vijf minuten vooral achter met een vrolijk en lichtjes baldadig Beastie Boys gevoel. Erg vernieuwend is dat in 2019 misschien niet meteen, maar geef toe: dat is toch best wel eens plezant.

Wij zijn benieuwd naar de rest van het album.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More