Home ReviewsAlbum Reviews KIDS IN THE WAITING ROOM – Kids In The Waiting Room (Eigen Beheer).

KIDS IN THE WAITING ROOM – Kids In The Waiting Room (Eigen Beheer).

by David Van Den Bosch

Klinkt Kids In The Waiting Room je nog niet bekend in de oren? Zoek ze dan maar even op op je favoriete streamingplatform. Baden in de klankenwereld van Kids In The Waiting Room is een zaligheid.

Misschien ken je Thomas Van Caeneghem al van Familie of Loslopend Wild. Met Kids In The Waiting Room komt hij nu ook met zijn eigen muzikale project naar buiten. En wat voor één!

Omringd door de juiste personen slaagt hij erin om met zijn eerste ep – die dezelfde naam draagt als de band – meteen in de roos te schieten. De arrangementen zijn sterk uitgedacht en bevatten onder andere synths, gitaren, (bas)klarinet, drums, marimba, vibrafoon en natuurlijk de zang met een arsenaal aan effect op.

Ondanks de rijke arrangementen krijgt je een enorm gevoel van ruimte. Nooit klinkt het te vol of te druk. Elk element heeft zijn eigen plaats in het spectrum gekregen.

Wat ook leuk is, is dat de band afwijkt van de klassieke songstructuren. Hierdoor wordt vooral de muziekliefhebber aangenaam verrast. Anno 2019 muziek maken waarvan je het gevoel hebt dat je die nog niet gehoord hebt, is heel straf. En K.I.T.W.R. slaagt daar in. Sterk!

Hoogtepunten van de ep zijn wat ons betreft Parts, City Song en K.I.T.W.R. Al is het eigenlijk zeer moeilijk om tussen al deze hoogstaande muziek te kiezen.

De ep werd opgenomen bij Raf Walschaert en met de vakkundige ondersteuning van technieker-producer Dirk Banken. Twee weken lang werd er in de studio gewerkt aan deze plaat. Wat oorspronkelijk een singer-songwriter project was van Thomas Van Caeneghem groeide uit tot een ware band. Laat ons die straffe bandleden maar eens even voorstellen: Thomas Van Caeneghem (vocals, tekst, gitaar, synths, mallets, rhodes, producing), Artan Buleshkaj (gitaar, producing), Simon Raman (percussie, mallets, producing), Rob Banken (basklarinet, klarinet, alt-saxofoon) en Trui Amerlinck (bas).

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More