Home Singles RAY LAMONTAGNE – Long Way Home (Liula Records)

RAY LAMONTAGNE – Long Way Home (Liula Records)

by John Van de Mergel

Als 21-jarige zag hij een optreden van Townes Van Zandt in een kleine club in Minneapolis. Een zin uit de song To Live Is To Fly is hem sindsdien bijgebleven: “Where you been is good and gone, all you keep ’s the getting there en blijkt ook de inspiratie voor zijn nieuwe album. Dertig jaar na datum moet hij vaststellen dat elk nummer op Long Way Home op één of andere manier een eerbetoon is aan zijn reis. Waar Van Zandt alles capteerde in één zin, had Ray Lamontagne er negen liedjes voor nodig, waaronder dit bloedmooie titelnummer.

© Brian Stowell

Wat een contrast met zijn eerste single Step Into Your Power. Deze keer keert Lamontagne terug naar zijn meest sombere periode ten tijde van zijn debuutalbum en de diepdonkere opvolger Till The Sun Turns Black. Niet voor zieltjes die van happy tunes houden, maar luister best ook niet wanneer je je niet op je best voelt. De sobere gitaarpartijen, de hartverscheurende strijkers en die zachte, soms bijna fluisterende zang, allemaal elementen die recht door het diepste van je (duistere) ziel snijden. Alweer eens Ray op zijn absolute best!

Het album Long Way Home verschijnt op 16 augustus 2024 via Liula Records.

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More